Acasa Slogan

Oferta speciala Productie


Pentru ca functionarea modulului Productie este dependenta de stocuri, la cumpararea modulului Productie iti oferim gratuit modulul ASV (Achizitii-Stocuri-Vanzari)<citeste>

Primero ERP: Functionalitati generale

In structura sistemului Primero exista o serie de obiecte si functionalitati generale, aplicabile tuturor modulelor componente. Accesul la aceste functionalitati poate fi acordat explicit sau restrans fiecarui utilizator al aplicatiei, in functie de fisa postului, de catre administratorul sistemului folosind modulul de Configurare si administrare. Din categoria obiectelor fac parte: nomenclatoare (cataloage), documente si rapoarte.

Nomenclatoare

Nomenclatoarele contin articole, grupe de articole, parteneri, banci si conturi bancare, depozite si tipuri de depozite, centre de cost, plan de conturi, etc. Operatiunile permise asupra nomenclatoarelor sunt: vizualizare, adaugare, modificare, listare, inactivare (stergerea nu este permisa), cautare, ordonare, filtrare, selectie si export catre alte aplicatii.


Articole

Articolele reprezinta elementele primare cu care se opereaza in programul Primero si sunt impartite in doua categorii:
  • articole stocabile : materii prime, marfuri, produse, obiecte de inventar;
  • articole nestocabile : servicii, consumabile; in general, din aceasta categorie fac parte elementele care, din punct de vedere contabil, constituie venituri sau cheltuieli.
Cele doua categorii de articole sunt constituite in grupe de articole.

Grupe de articole

Articolele, in functie de anumite criterii, se pot reuni in Grupe de articole. Aceasta simplifica modul de lucru, informatia despre articole este regasita mai rapid.


Parteneri

In sistemul Primero exista un nomenclator comun pentru clienti si furnizori: parteneri. Partenerii impreuna cu Angajatii constituie o categoria Terti.


Banci si conturi bancare

Exista trei nomenclatoare pentru definirea conturilor bancare, in lei sau in valuta : Banci, Filiale si Conturi bancare.


Depozite

Depozitele, in functie de anumite criterii, se pot grupa in Tipuri de depozite. Exista urmatoarele tipuri de depozite predefinite : Marfa, Materi prime, Finite. Utilizatorul poate defini noi tipuri de depozite.


Centre de cost

Urmarirea analitica a cheltuielilor si veniturilor se poate face pe mai multe nivele de detaliere. Un punct de lucru, departamentele, angajatii, autoturismele societatii, angajatii, telefoanele mobile sunt cateva exemple de centre de cost. Structura centrelor de cost este arborescenta, pe mai multe nivele. Primero ofera un instrument puternic pentru analiza cheltuielilor si veniturilor pe centre.


Plan de conturi

Urmarirea analitica a cheltuielilor si veniturilor poate fi detaliata si la nivel de cont contabil analitic.

Documente

Documentele procesate de program pot fi emise de terti (facturi achizitie, avizari, extras de cont bancar) sau intocmite/ generate de Primero (exemplu: factura de vanzare). Documentele din sistem sunt proprietatea utilizatorului care le-a introdus. Operatiunile permise asupra documentelor sunt: vizualizare, adaugare, modificare, listare (pentru cele intocmite/generate), stergere, cautare, ordonare, filtrare, selectie, transmitere pe fax sau email, export catre Microsoft Excel/ Word. Modificarea unui document este permisa numai proprietarului sau administartorului aplicatiei.

Rapoarte

Exista peste 200 sute de rapoarte predefinite in Primero. La acestea se adauga posibilitatea intocmirii rapoartelor personalizate cu ajutorul instrumentului Generator de rapoarte sau prin export catre Microsoft Excel si apoi personalizare. Operatiunile permise asupra rapoartelor sunt: previzualizare, listare in intregime, listare selectiva, transmitere pe fax sau email, export catre Microsoft Excel/ Word.


Legaturi utile

Ce este Primero ?